Batolátka 12.7.2017

Ahoj! Tak co, už si všichni užíváte prázdnin a dovolených? Někteří ještě ne, a proto se dnes sešli tři kamarádi. Ale stejně si to užili. Hudební půlhodinka byla sice chudší, ale něco vám prozradím, přes prázdniny dáme dohromady svou vlastní písničku. A „pracovní chvilku“ celé prázdniny věnujeme zvířátkům, ale ne ledajakým – zvířatům ze ZOO. Každý z vás se určitě do nějaké ZOO v letních měsících podívá. No a co jsme si vyrobili dnes? Začali jsme u toho nejtěžšího zvířete. Já vím, že nejtěžší je velrybba plejtvák obrovský, ale nejtěžší suchozemský živočich  žije v Africe a váží až 7 tun a hlavně má chobot. Už víte?… Ano, je to slon africký a na rozdíl od svého kamaráda slona indického, má větší uši. A proč?… Víte co, zkuste se doma podívat do nějaké encyklopedie a tam toho najdete ještě víc. Že žádnou nemáte, tak se stavte v knihovně a nějakou si půjčte. Tak ahoj příště!

A náš slon dokonce zvedá chobot!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *